vrijdag, december 23, 2005

ons verblijf op de boerderij - deel 1


Wanneer we 's morgens vroeg de boot afrijden, zijn de weergoden ons nog niet gunstig gezind. Met de zon achter de wolken vertrekken we richting Gladstone. Algauw begint het te regenen, wat Bram echter niet belet om van Batman te spelen aan Batman Bridge (met de onozele foto's tot gevolg). Via asfalt- en gravelbanen (met af en toe een beest (lees:stier) in de weg, kunnen we tegen de middag Eva en Mal ontmoeten op hun farm. We worden meteen voorgesteld aan de paarden, de honden en trekken onze vuilste kleren aan om de avond-melk-shift mee te kunnen doen (eat your heart out flip, 750 koeiekonten!!!). Bram kon de tweede quad besturen om de koetjes van de wei te halen, samen met Eva en Sam, de hond die daarvoor speciaal is opgeleid. Het melken verloopt volgens een ingenieus systeem, sjiek om te zien!
's Avonds mogen we mee naar een Christmas-party aan de Shearing Shack (waar de schapen van Rushy Lagoon geschoren worden), waar we meteen ontdekken hoe vriendelijk en lief de Tassies ook zijn: steak-sandwich en bier a volonte vallen ons ten deel. De humor van die Australiers is ook subliem, we liggen vaak plat van de lach.
Zondag en maandag hebben we een paar rustige dagen op de boerderij, met nog een paar melksessies, proberen te skypen met het thuisfront, wassen en plassen, joggen, target shooting (wat Bram redelijk en Lotte totaal niet kan) en alles en iedereen beter leren kennen. Zondagavond gingen we 'even' uit eten omdat er geen eten in huis was, dat hadden we ons wel anders voorgesteld: de weg ernaartoe was maar liefst 80 kilometer enkele route! t was wel de moeite waard, de pizza in st-helens was groot, uitzonderlijk lekker en op de terugweg speelden we het spel 'raden hoeveel wildlife we zouden zien in het donker' (Mal won uiteindelijk met een gok van 57 bij 59 gespotte beestjes, waaronder zelfs 1 Tasmanian Devil).