vrijdag, januari 27, 2006

Zeehonden, bronnen en panne(n)koeken

Na onze trektocht maken we op aanraden van de Bende een kleine omweg via Kaikoura en de Hanmer Springs. In Kaikoura kan je wandelen langs de kliffen waar zeehondenkolonies op de rotsen luieren. Het is ook het centrum waar je walvissen kan zien, maar tijd, geld en slechte weersomstandigheden (helaas niet in deze volgorde) staken hier een stokje voor. Toch hebben we echt superveel zeehonden gezien en tot vrij dicht kunnen benaderen, en een mooie wandeling gemaakt. Bram is ervan overtuigd dat hij met de foto van de zeehond overal prijzen zal winnen en dat ongekende roem zjin deel zal zijn (juij).
Na het wandelen zijn we op de terugweg naar de Westcoast gaan uitblazen in de Hanmer Springs, een bijna volledig natuurlijk thermal resort waar je voor een habbekrats uren kan relaxen... zalig!!!
Aan de westkust zelf hebben we nog geen last gehad van de Vloek van het Slechte Weer, tot nu toe al zon wat de klok sloeg (vanaf dat de zon over de Southern Alps is gekropen welteverstaan). De Punakaiki Rocks hebben we twee keer bezocht: deze rotsen zijn uitgesleten zodat ze op reuzehopen pannekoeken lijken, en bij high tide spuit het water door de natuurlijke blow holes alle kanten op... we hebben dan wat rondgeslenterd om de high tide ook nog mee te krijgen... cool!!!
Vanaf Punakaiki doorgereden naar Hokitika, vanwaar we dit verslagje schrijven...